Aan het woord

Hoe u het regelt voor uw nabestaanden, maakt een groot verschil. Leer van de ervaringen van onze klanten. En lees de inzichten die wij hebben opgedaan in de dagelijkse praktijk en uit onderzoek.

"Ik wilde zeker weten dat mijn gezin in ons huis zou kunnen blijven wonen."

Ik wilde zeker weten dat mijn gezin in ons huis zou kunnen blijven wonen als ik er plotseling niet meer zou zijn. Daarom ben ik gaan uitzoeken of dat mogelijk is. Gelukkig kunnen ze er blijven wonen. Maar hun inkomen gaat dan best wel achteruit. Mijn partner en ik hebben voor een klein bedrag per maand een extra overlijdensrisicoverzekering gesloten. Mocht één van ons plotseling overlijden, dan weten we nu zeker dat onze kinderen ook dan kunnen gaan studeren.

"Ik dacht dat ik alles goed geregeld had, maar toch niet"

Liever sta ik niet te veel stil bij een mogelijk overlijden van mijzelf of mijn partner. Maar ik wil wel alles goed geregeld hebben. U wilt natuurlijk niet dat uw gezin met financiële zorgen achterlaat. Ik dacht dat ik alles goed geregeld had, maar toen bleek dat ons spaargeld in één keer op zou gaan aan een uitvaart. Gelukkig heb ik nu snel en eenvoudig een uitvaartverzekering kunnen regelen. Dat geeft me een gerust gevoel.

Stress bij nabestaanden

In de dagelijkse praktijk zien de uitvaartverzorgers van Yarden vaak stress ontstaan bij nabestaanden over de financiële situatie na een overlijden. Een gezamelijk onderzoek van Yarden en Allianz bevestigt dit beeld: circa 60% van de Nederlanders weet niet wat de financiële situatie na overlijden is. 15% van de Nederlanders weet zeker dat ze na overlijden van de partner in de financiële problemen komen. 44% van de Nederlanders weet niet zeker of ze in de financiële problemen komen na een overlijden van de partner.

Overlijdensrisicoverzekering versus uitvaartverzekering

Bijna een op de drie Nederlanders met een overlijdensrisicoverzekering weet niet waar die voor bedoeld is. Onder Nederlanders zonder een dergelijke verzekering weet 43 procent niet wat het inhoudt. Bijna een kwart denkt dat de overlijdensrisicoverzekering bedoeld is om de uitvaart te betalen. Dat blijkt uit onderzoek van TNS Nipo.

Wat is het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering?

  • Een uitvaartverzekering is een levenslange verzekering en keert na het overlijden van u of uw partner een bedrag uit. De uitkering is bedoeld om de kosten van een begrafenis of crematie te betalen.
  • Een overlijdensrisicoverzekering is een tijdelijke verzekering en keert uit als u of uw partner overlijdt vóór een afgesproken datum. De uitkering is bedoeld om bijvoorbeeld de hypotheek, de huur of de kinderopvang te kunnen blijven betalen als één inkomen wegvalt.

Bekijk uw situatie