Nieuws

Gratis koffie + gebak bij HEMA Wijchen

Gratis koffie + gebak bij HEMA Wijchen

Met de lente in aantocht willen we iedereen bedanken die zich inzet voor verstandig omgaan met je afval. Daarom nodigen we jullie uit om tussen 18 en 30 maart te komen genieten van een gratis kop koffie en gebakje bij HEMA Wijchen. Hier in de Weet wat je achterlaat app vind je nu een speciale actievoucher. Die activeer zodra je bij de kassa van de HEMA staat.

HEMA Wijchen doet al vanaf het prille begin actief mee aan Weet wat je achterlaat. Gewoon, omdat ze samenwerken aan een duurzaam Wijchen belangrijk vinden. Zo haal je onze speciale kilozakjes bij hun servicebalie. Bestellen en betalen doe je heel simpel hier in de app.

En als je er toch bent, voor die lekkere traktatie, neem dan meteen een nieuwe rol mee. Dan kun je ook in de lente blijven mikken op die ene kilo, per week, per persoon. Want da’s zo Wijchens als wat!

Peutermarkt bij Bibliotheek Wijchen!

Peutermarkt bij Bibliotheek Wijchen!

De bibliotheek in Wijchen organiseert jaarlijks een geweldige peutermarkt. Dit keer stond duurzaamheid in de schijnwerpers, en daar wilden wij van ‘Weet wat je achterlaat’ natuurlijk aan bijdragen! Onze informatie stand stond klaar om ouders te inspireren om slimmer met afval om te gaan. En omdat jong geleerd écht oud gedaan is, hebben we de kinderen uitgedaagd met leuke afvalspelletjes. Laten we samen op weg gaan naar ons doel: 50% minder restafval in Wijchen!

Weet wat je achterlaat bij Winters Wijchen!

Weet wat je achterlaat bij Winters Wijchen!

Zondag 17 december stonden wij met Weet wat je achterlaat op het gezellige Winters Wijchen. Samen met de Dar hebben we mensen uitgedaagd om mee te doen aan het afvalspel! Zo hebben veel mensen geleerd dat een pizzadoos eigenlijk bij het restafval hoort, wist jij dat al?

We vonden het leuk om te horen hoe goed iedereen al bezig is met het scheiden van hun afval. Hopelijk kunnen we het met zijn alle in 2024 nog beter doen. We ontmoeten jullie heel graag weer op het volgende event!

Wenskaarten met een boodschap!

Wenskaarten met een boodschap!

Als passend bedankje voor je inzet: een setje van 3 gratis wenskaarten, gemaakt van landbouwafval. Leuk en hartstikke duurzaam! Op vertoon van de gratis Weet wat je achterlaat app op je telefoon, haal je ze op bij Sfeerderij de Gouden Engel (hartje Wijchen centrum).

Wees er snel bij, want de actie loopt maar van 11 december t/m 7 januari 2024. LET OP: 1 setje per persoon en zolang de voorraad strekt.

Trouwens: het Weet wat je achterlaat-team zie ook bij Winters Wijchen op zondagmiddag 17 december. Zien we je daar?

Fijne feestdagen en een prachtig 2024!

Gratis duurzaam cadeautje voor Weet wat je achterlaat gebruikers vanaf 11 december!

Gratis duurzaam cadeautje voor Weet wat je achterlaat gebruikers vanaf 11 december!

Ben jij dit jaar ook bewuster met je afval omgegaan? Top!

Als bedankje trakteert Weet wat je achterlaat je op een klein duurzaam cadeautje.

Vanaf 11 december kun je ‘m oppikken bij de Sfeerderij de Gouden Engel. Houd de Weet wat je achterlaat app en je mail goed in de gaten..

Laten we samen in 2024 streven naar nóg minder restafval per persoon. Dank je wel voor je inzet!

Duurzaamheid binnen de gemeente tijdens de Avondvierdaagse

Duurzaamheid binnen de gemeente tijdens de Avondvierdaagse

Het is elke avond tropisch heet, als de wandelaars van start gaan tijdens deze editie van de Wijchense Avondvierdaagse. Maar de wandelaars, groot én klein, hebben er zin in!

Anders dan andere jaren is er volop aandacht voor duurzaamheid tijdens de Avondvierdaagse. Want de niet te missen Wijchense beweging Weet wat je achterlaat is ook tijdens dit evenement volop zichtbaar. Omdat veel Wijchenaren, wandelaars en publiek, samenkomen bij de Avondvierdaagse is het een geweldige plek om aandacht te vragen voor duurzaamheid binnen de gemeente.

Meer lezen? Klik hier voor het artikel op WijchensNieuws

Steeds meer ophaalpunten 1-kilozakjes!

Steeds meer ophaalpunten 1-kilozakjes!

De 1-kilozakjes van Weet wat je achterlaat haal je nu op steeds meer plekken in Wijchen. Want naast HEMA Wijchen, doen nu ook deze Wijchense partners mee aan Weet wat je achterlaat:

  • Jumbo Winkelcentrum Zuiderpoort
  • Jumbo Herenstraat 17
  • Service apotheek Wijchen-Zuid (Winkelcentrum Zuiderpoort)
  • Service apotheek Van Poppel

Stuk voor stuk zijn deze nieuwe Wijchense partners enthousiast over het doel van Weet wat je achterlaat. Samen gaan we voor nog maar 1 kilo restafval, per persoon per week. Doe jij al mee? Het welkomstpakket ligt voor je klaar!

Binnenkort ga je de nieuwe partners ook zien op onze Instagram, dus volg ons (@weetwatjeachterlaat). En krijg bijvoorbeeld leuke tips van Rolf Schouten (HEMA Wijchen) en van Enzo Cassaro (Vershal Boontjes). Want weten wat je achterlaat… dat begint met weten wat je in huis haalt!

Hemelvaart Braderie Wijchen

Hemelvaart Braderie Wijchen

Ook tijdens de Hemelvaart Braderie op donderdag 18 mei kon Weet wat je achterlaat niet ontbreken. En wat was het een mooie dag!

We hebben veel Wijchenaren aan onze kraam mogen verwelkomen. De winnaars van het rad van fortuin hebben inmiddels bericht gehad.

We zien jullie graag allemaal weer tijdens het volgende evenement!

Weet wat je achterlaat bij de Emilialoop

Weet wat je achterlaat bij de Emilialoop

Tijdens de Emilialoop (zaterdag 13 mei) was Weet wat je achterlaat volop te zien!

Onder het motto ‘Zo Wijchens als wat’ doken we onder in het Wijchense gewoel, in hartje centrum en vooral ook rond het Kasteel.

Geen kans gehad om aan het rad van fortuin te draaien? Kom dan even langs bij de Weet wat je achterlaat stand op de braderie aankomende donderdag 18 mei!

Klik hier voor de foto’s