Wat we willen bereiken

Download de
Weet Wat Je Achterlaat App

Steeds meer Nederlanders, steeds meer Wijchenaren, realiseren zich dat ze zelf een hoofdrol spelen in verstandig omgaan met je afval. Dat het helpt als we ons beter bewust zijn van wat we in huis halen en… hoe we er afscheid van nemen. We zijn op de goede weg, maar ook in Wijchen kan het altijd nog beter.

En dus stellen we ons een duidelijk mikpunt: gemiddeld nog 1 kilozakje restafval, per week, per persoon. Als dàt lukt, dan lukt het ons samen om ons Wijchense gemiddelde met liefst 50% te verbeteren. Echt de moeite waard dus.

Hoe we daar gaan komen

Nou, niet van de ene dag op de andere. Want het blijft een uitdaging, steeds minder restafval achterlaten. En dus willen we iedereen in Wijchen die wil weten wat je achterlaat, een handje helpen. Met iets heel tastbaars. Iets uitdagends. En dat is die ene zak. Waar zo’n 1 kilo restafval in past. Juist dat maakt die speciale zak zo’n lekker mikpunt. En hoe meer inwoners die zak gebruiken, hoe beter we met z’n allen worden in weten wat je achterlaat. Laten we kijken of het ons lukt, samen!