Nieuws

Duurzaamheid binnen de gemeente tijdens de Avondvierdaagse

Duurzaamheid binnen de gemeente tijdens de Avondvierdaagse

Het is elke avond tropisch heet, als de wandelaars van start gaan tijdens deze editie van de Wijchense Avondvierdaagse. Maar de wandelaars, groot én klein, hebben er zin in!

Anders dan andere jaren is er volop aandacht voor duurzaamheid tijdens de Avondvierdaagse. Want de niet te missen Wijchense beweging Weet wat je achterlaat is ook tijdens dit evenement volop zichtbaar. Omdat veel Wijchenaren, wandelaars en publiek, samenkomen bij de Avondvierdaagse is het een geweldige plek om aandacht te vragen voor duurzaamheid binnen de gemeente.

Meer lezen? Klik hier voor het artikel op WijchensNieuws

Steeds meer ophaalpunten 1-kilozakjes!

Steeds meer ophaalpunten 1-kilozakjes!

De 1-kilozakjes van Weet wat je achterlaat haal je nu op steeds meer plekken in Wijchen. Want naast HEMA Wijchen, doen nu ook deze Wijchense partners mee aan Weet wat je achterlaat:

  • Jumbo Winkelcentrum Zuiderpoort
  • Jumbo Herenstraat 17
  • Service apotheek Wijchen-Zuid (Winkelcentrum Zuiderpoort)
  • Service apotheek Van Poppel

Stuk voor stuk zijn deze nieuwe Wijchense partners enthousiast over het doel van Weet wat je achterlaat. Samen gaan we voor nog maar 1 kilo restafval, per persoon per week. Doe jij al mee? Het welkomstpakket ligt voor je klaar!

Binnenkort ga je de nieuwe partners ook zien op onze Instagram, dus volg ons (@weetwatjeachterlaat). En krijg bijvoorbeeld leuke tips van Rolf Schouten (HEMA Wijchen) en van Enzo Cassaro (Vershal Boontjes). Want weten wat je achterlaat… dat begint met weten wat je in huis haalt!

Hemelvaart Braderie Wijchen

Hemelvaart Braderie Wijchen

Ook tijdens de Hemelvaart Braderie op donderdag 18 mei kon Weet wat je achterlaat niet ontbreken. En wat was het een mooie dag!

We hebben veel Wijchenaren aan onze kraam mogen verwelkomen. De winnaars van het rad van fortuin hebben inmiddels bericht gehad.

We zien jullie graag allemaal weer tijdens het volgende evenement!

Weet wat je achterlaat bij de Emilialoop

Weet wat je achterlaat bij de Emilialoop

Tijdens de Emilialoop (zaterdag 13 mei) was Weet wat je achterlaat volop te zien!

Onder het motto ‘Zo Wijchens als wat’ doken we onder in het Wijchense gewoel, in hartje centrum en vooral ook rond het Kasteel.

Geen kans gehad om aan het rad van fortuin te draaien? Kom dan even langs bij de Weet wat je achterlaat stand op de braderie aankomende donderdag 18 mei!

Klik hier voor de foto’s

 

Zo Wijchens als wat

Zo Wijchens als wat

Jumbo Emilialoop mag rekenen op maatschappelijk partner Weet wat je achterlaat

Dwars door het centrum van Wijchen rennen, lekker op een zaterdagavond, dat is de Jumbo Emilialoop. Hoe Wijchens wil je het hebben? En dus is ook Weet wat je achterlaat van de partij, als maatschappelijk partner van de Jumbo Emilialoop, op zaterdag 13 mei.

Verstandig omgaan met je afval
Frank Cornelissen, voorzitter van de Jumbo Emilialoop, vertelt: ‘Duurzaamheid hebben wij als sport-evenement hoog in het vaandel en dat dragen we ook graag uit. In 2019 organiseerden we de eerste editie van de Emilialoop, toen was alles nog nieuw. Natuurlijk hebben we ons meteen ook druk gemaakt over het goed afscheid nemen van het afval dat je tijdens zo’n publieksevent toch ziet. Ook deze editie focussen we op zo min mogelijk restafval, zeker ook door goed te scheiden. Onze nieuwe maatschappelijk partner Weet wat je achterlaat is daarbij een flinke steun, bijvoorbeeld dankzij een aantal mooie afvalscheidingsstations. En natuurlijk geven ze volop aandacht aan het kilozakje, zodat je als Wijchenaar ook thuis  lekker aan de slag kunt!’

Zo Wijchens als wat
De Jumbo Emilialoop is een bijzonder publieksevenement dat zich prima leent om Wijchenaren, jong en oud, uit te dagen mee te doen aan Weet wat je achterlaat. Rondom de Emilialoop, vooral in het kasteel zelf, is er dan ook volop aandacht voor het downloaden van de app van Weet wat je achterlaat. Bovendien maak je kans op echt Wijchense prijzen, bij de speciale Weet wat je achterlaat-stand. Het Rad van Fortuin wacht op je… Zien we je daar?

Alles weten over de Jumbo Emilialoop? Check: https://emilialoop.nl/

Aanwezig bij de Avond4Daagse

Aanwezig bij de Avond4Daagse

Weet wat je achterlaat is zo Wijchens als wat! Je komt ons steeds vaker tegen, ook tijdens de leukste Wijchense events.

Zo zijn we ook van de partij op de komende Avondvierdaagse. Rond dit gezellige wandelfeest, van 13 – 16 juni, dagen we alle Wijchenaren uit om aan de slag te gaan met dat ene kilozakje per week.. goed bezig!

Loop jij ook mee? Of sta je langs de kant te juichen? Dan zien we elkaar!

Afbeelding: De Gelderlander

De speciale kilo-zakjesteller

De speciale kilo-zakjesteller

We hebben de Weet wat je achterlaat-app vernieuwd! Nu met speciale kilo-zakjesteller. Da’s handig, zeg!

De kilo-zakjesteller
Met de kilo-zakjesteller zie je in een oogopslag wat je achterlaat, aan restafval. Zo wordt het nog makkelijker (en leuker) om te mikken op die 1 kilo per persoon per week. Kijk snel in de app hoe handig dat werkt…

En het mooie is: de app geeft je voortaan ook een seintje als je zakjes bijna op zijn. De kilo-zakjes bestel je dan meteen bij, ook via de app. Bij HEMA Wijchen liggen ze dan voor je klaar. Simpel!

Klik hier om de app te downloaden!

‘Weet wat je achterlaat’ ook van de partij bij Wijchen Schaatst

‘Weet wat je achterlaat’ ook van de partij bij Wijchen Schaatst

Weet wat je achterlaat is deze winter maatschappelijk partner van Wijchen Schaatst. Tijdens het schaatsfestijn dat van 16 december tot en met 8 januari de Markt van Wijchen in winterse sferen brengt, valt Weet wat je achterlaat niet te missen.

Ontmoetingsplek
Na vier jaar afwezigheid, mede door Corona, is de schaatsbaan terug op de Markt van Wijchen. Vele duizenden Wijchenaren binden in de kerstvakantie de schaatsen weer eens onder. Daarmee wordt het een ontmoetingsplek voor jong en oud. De ideale plek dus om iedereen uit te dagen om de speciale app te downloaden en óók mee te doen aan Weet wat je achterlaat.

Het bestuur van Wijchen Schaatst is blij met Weet wat je achterlaat als maatschappelijk partner. Voorzitter Hans Bijmans legt uit: “Wij hebben veel aandacht voor duurzaamheid tijdens ons Wijchense schaatsfestijn en daar past Weet wat je achterlaat uitstekend bij. Je gaat Weet wat je achterlaat dan ook overal terugzien. Langs de schaatsbaan, op de jassen van onze vrijwilligers, met promoteams en natuurlijk op de afvalbakken. We scheiden het afval met bakken voor plastic, papier en restafval.”

Weet wat je achterlaat-middagen
Voor gezinnen met jonge kinderen is er op woensdag 28 december en 4 januari zelfs een speciale ‘Weet wat je achterlaat-middag’. Die middagen krijgen ze bezoek van Bamboo Bill, de bekende Avonturier van Ouwehands Dierenpark, die voor deze keer het ijs opzoekt. Samen met de kinderen beleeft hij die middagen een spannend afval-avontuur, compleet met kleurplaat en chocomelk.

Alles weten over Wijchen Schaatst? Check: www.wijchenschaatst.nl

Honderden Wijchenaren willen weten wat ze achterlaten

Honderden Wijchenaren willen weten wat ze achterlaten

‘Weet wat je achterlaat’ slaat aan in Wijchen! Sinds de lancering vorige maand, gaan nu al honderden Wijchenaren, jong en oud, voor dat 1 kilozakje restafval per persoon per week.

Daag anderen ook uit!
We doen het samen, dus daag ook je buren, vrienden en familieleden uit om mee te doen. Laat ze gewoon de app zien, dan zien ze meteen hoe makkelijk het is om mee te doen. Daarna is het gewoon een kwestie van downloaden, je gratis welkomstpakket ophalen, dat frisse kilozakje gebruiken en… weten wat je achterlaat!

Zo gaan we met heel Wijchen voor goed afscheid nemen van afval.

Artikel in Weekblad Wegwijs

Artikel in Weekblad Wegwijs

Ook Wethouder Twan van Bronkhorst was zaterdag 10 september van de partij tijdens de feestelijke kick-off van Weet wat je achterlaat op de Markt in Wijchen. Hij is één van de honderden deelnemers die de app hebben gedownload. In de Wegwijs van woensdag 21 september vertelt Van Bronkhorst over de uitdaging om de week door te komen met maar één kilo restafval per persoon.