Weet jij wat je achterlaat?

Goed afscheid nemen van je afval, daar maak jij je al langer druk over

Download de
Weet Wat Je Achterlaat App

Omdat je belangrijk vindt wat je achterlaat, voor volgende generaties, voor Wijchen, voor deze wereld. En ja, ook omdat je belangrijk vindt wat je overhoudt, in je eigen portemonnee. Gewoon, door zo goed mogelijk je afval te blijven scheiden.

En al doe je elke dag je best… het valt lang niet altijd mee. Daar kun je dus nog wel wat steun en inspiratie bij gebruiken. Met handige tips, met verrassende hulpmiddelen. En ook nog eens met meer gemak. Want goed afscheid nemen van je restafval, da’s beter te doen als je meedoet aan Weet wat je achterlaat.

Samen hebben we maar 1 doel: zorgen dat we gemiddeld nog maar 1 kilo restafval per persoon per week achterlaten. Want als we dat weten te halen, dan maken we echt een stap in verstandig omgaan met ons afval. En dan maken we meteen ook echt het verschil, als Wijchenaren.

Het begint allemaal met kiezen voor die Weet wat je achterlaat-zak. Een speciale, opvallende zak, waar maar 1 kilo restafval in past. Dus als je het daarmee redt, per week, in je eentje, dan weet je: ik ben al goed bezig! En woon je bijvoorbeeld met z’n tweetjes, dan mag je natuurlijk 2 van die zakjes per week – enzovoort. Wel zo handig.