Weet wat je achterlaat is deze winter maatschappelijk partner van Wijchen Schaatst. Tijdens het schaatsfestijn dat van 16 december tot en met 8 januari de Markt van Wijchen in winterse sferen brengt, valt Weet wat je achterlaat niet te missen.

Ontmoetingsplek
Na vier jaar afwezigheid, mede door Corona, is de schaatsbaan terug op de Markt van Wijchen. Vele duizenden Wijchenaren binden in de kerstvakantie de schaatsen weer eens onder. Daarmee wordt het een ontmoetingsplek voor jong en oud. De ideale plek dus om iedereen uit te dagen om de speciale app te downloaden en óók mee te doen aan Weet wat je achterlaat.

Het bestuur van Wijchen Schaatst is blij met Weet wat je achterlaat als maatschappelijk partner. Voorzitter Hans Bijmans legt uit: “Wij hebben veel aandacht voor duurzaamheid tijdens ons Wijchense schaatsfestijn en daar past Weet wat je achterlaat uitstekend bij. Je gaat Weet wat je achterlaat dan ook overal terugzien. Langs de schaatsbaan, op de jassen van onze vrijwilligers, met promoteams en natuurlijk op de afvalbakken. We scheiden het afval met bakken voor plastic, papier en restafval.”

Weet wat je achterlaat-middagen
Voor gezinnen met jonge kinderen is er op woensdag 28 december en 4 januari zelfs een speciale ‘Weet wat je achterlaat-middag’. Die middagen krijgen ze bezoek van Bamboo Bill, de bekende Avonturier van Ouwehands Dierenpark, die voor deze keer het ijs opzoekt. Samen met de kinderen beleeft hij die middagen een spannend afval-avontuur, compleet met kleurplaat en chocomelk.

Alles weten over Wijchen Schaatst? Check: www.wijchenschaatst.nl